Inštitut za ekonomsko demokracijo

Pogovori ob kavi

Eno leto. Deset podjetnikov. Dvajset kav.  

Pogovori s podjetniki:

Izmenjava dobrih praks

V letu 2021 bomo s slovenskimi podjetniki odgovarjali na vprašanja:

 • Kako nagraditi zaposlene?
 • Kako rešiti nasledstveno vprašanje?
 • Kako delati z mlajšimi generacijami?
 • Kako postaviti participativno organizacijsko kulturo?
 • Kako nam lahko pomaga vključevanje zaposlenih v lastništvo?

Četrti pogovor ob viskiju s podjetniki – Miha Lavtar

V sredo, 16.6. ob 17:00 bo na Zoom webinarju z nami Miha Lavtar, podjetnik in podjetniški svetovalec, ustanovitelj in direktor Optiweb d.o.o.

Miha je podjetnik nove generacije, razume, da se miselnost med mladimi spreminja, da stari vzorci avtoritete na delovnem mestu ne motivirajo več, kot so včasih da pripadnost podjetju ni več nekaj samoumevnega. Zaradi tega se spogleduje s participativnimi metodami vodenja in z idejo, da zaposlene Optiweb vključi v solastništvo podjetja.

Z Miho se bo pogovarjal Tej Gonza, ustanovitelj in direktor Inštituta ED.

Več informacij o četrtem pogovoru ob viskiju z Miho Lavtarjem

Kje?

ZOOM povezava

 Kdaj?

V sredo, 16.6. ob 17:00

Kdo?

Miha Lavtar je podjetnik in podjetniški svetovalec, ki je v osnovni šoli oblikoval svojo prvo spletno stran, nato pa jo postopoma nadgrajeval in začel služiti s prodajo oglaševalskega prostora na njej. Na svojo podjetniško pot se je podal tako, da je pri devetnajstih letih za 2000 € prodal svojo prvo domeno.

Kmalu zatem je opustil študij in ustanovil svoje prvo podjetje, digitalno agencijo Optiweb, kjer še danes zaseda direktorski stol. Z njim na čelu podjetje vztrajno raste v številu zaposlenih, dohodkih in ponudbi storitev – v povprečju kar za 60 % vsako leto. Danes Optiwebova ekipa šteje že 60 glav. Poleg tega je Miha leta 2013 soustanovil podjetje Videa, specializirano za video produkcijo, pet let kasneje pa svoj delež prodal.

Obe podjetji je Miha ustanovil na trdnih temeljih iskrenosti in poštenosti v odnosih med vodstvom in zaposlenimi, med zaposlenimi samimi ter med zaposlenimi in strankami. To potrjujejo številne nagrade HR&M-ja, Amchama, Dnevnika in drugih organizacij, ki Optiweb uvrščajo med zaposlovalce z najboljšimi kadrovskimi praksami v Sloveniji (npr. Zlata nit).

Danes Miha podjetjem pomaga ne le pri izboljšanju prisotnosti na spletu, ampak tudi pri oblikovanju boljše organizacijske kulture, obenem pa deli navdihujoče in inovativne kadrovske prakse, svetuje na
področju osebnega in kariernega razvoja ter izobražuje o uporabi LinkedIna kot poslovnega orodja. Njegovo dosedanjo kariero prav tako zaznamujeta organizacija večtisočglavih neprofitnih dogodkov in več kot 100 javnih govorov. Nedolgo tega je začel tudi s snemanjem svojega podkasta, Direktorjeva perspektiva.

16.6. ob 17:00 na platformi Zoom

S prijavo na dogodek udeleženec/-ka potrjuje, da:

 • so osebni podatki, ki jih je posredoval/-a verodostojni,
  ima Inštitut za ekonomsko demokracijo, kot organizator dogodka, privolitev udeleženca/-ke za obdelavo posredovanih osebnih podatkov;
 • dovoljuje posredovanje osebnih podatkov SPIRIT Slovenija, javni agenciji, za namen izvedbe dogodka, preverjanja zadovoljstva, udeležencev z izvedbo dogodka po e-pošti in za informiranje v internih in javnih medijih v zvezi z, dogodkom, ki vključuje tudi morebitno fotografiranje in/ali snemanje udeležencev dogodka;
 • dovoljuje, da na svoj elektronski naslov, prejmejo obvestila o različnih storitvah, aktivnostih in dogodkih, ki jih izvaja SPIRIT Slovenija, javna agencija, največ, dvakrat mesečno,
  je seznanjen/-a, da lahko kadarkoli prekliče prejemanje obvestil s strani SPIRIT Slovenija, javna agencija, s sporočilom na naslov [email protected] oziroma s klikom na »Odjava« v prejetem obvestilu;
 • je seznanjen/-a s Politiko zasebnosti SPIRIT Slovenija, javne agencije, ki je dostopna na: https://www.spiritslovenia.si/politika-zasebnosti.

Delavnice sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javna agencija, tako da je udeležba na pogovorih brezplačna.

Kontakt za več informacij

Leja Drofenik Štibelj, izobraževalni oddelek
Mail: [email protected]
Tel: 00386 (0)31-340-381