Inštitut za ekonomsko demokracijo

Pet nasvetov za usposabljanje o finančni pismenosti

Avtorica: mag. Leja Drofenik Štibelj

Pet nasvetov za usposabljanje o finančni pismenosti

Ali vaši zaposleni vedo, kako vaše podjetje ustvarja dobiček? Ali lahko v poslovnem izkazu podjetja najdejo rezultate svojih prizadevanj? Razmišljate o razvoju lastnega programa finančne pismenosti?

Eden najboljših načinov za vključevanje zaposlenih v finančno načrtovanje poslovanja podjetja zaposlenih je, da se z zaposlenimi o tem pogovarjate in pri tem upoštevate pet nasvetov, povzetih po Molly Mead iz Praxis Consulting.

 

Nasvet št. 1: Predpostavljajte, da so vaši zaposleni resnično zainteresirani za učenje o tem, kako podjetje služi denar.

Morda do sedaj za to niso izrazili zanimanja, ker so zmotno mislili, da ne bi razumeli, kako brati računovodske izkaze podjetja. Vendar lahko svojim zaposlenim razumevanje teh informacij olajšate z upoštevanjem spodnjih nasvetov.

Ko za ESOP podjetja izvajamo usposabljanje na temo »odprtih knjig«, so zaposleni-lastniki na koncu navdušeni, ker vidijo, kako njihov trud prispeva k dobičkonosnosti podjetja in vrednosti njihovega deleža v ESOP podjetju.

 

Nasvet št. 2: Demistificirajte jezik.

Predstavljajte si, da sedite na suhoparnem predavanju, kjer so predstavljeni računovodski izrazi, kot so operativni stroški, poslovni dogodek in bruto marža. Verjetno se boste ob predstavljanju računovodskih kategorij začeli dolgočasiti. Potem si predstavljajte, da slišite o primerih iz resničnega sveta, ki pojasnjujejo izraze in jih povezujejo z vašim delom. Takrat bodo vaši zaposleni z zanimanjem prisluhnili in sodelovali. Na primer: pokažete fotografije dejanskih zaposlenih in kratek opis delovnega mesta ter jih prosite, da prikazan primer predstavijo z vidika stroškov. Razlika bo občutna.

 

Nasvet št. 3: Vsakemu zaposlenemu pokažite, kako se njihov doprinos kaže v dobičku ali v izgubi.

Bodite čim bolj natančni: vzemite primer nedavne izboljšave v podjetju ali zgodbo o uspehu vaše stranke in pokažite, kako se to prevaja v računovodske izkaze.

 

Nasvet št. 4: Uporabite interaktivne dejavnosti za raziskovanje konceptov, za katere želite, da jih vaši zaposleni razumejo.

Ljudje se najbolje učijo, ko se počutijo vključene in ko rešujejo probleme iz prakse. Ustvarite dejanske scenarije, povezane s financami vašega podjetja in prosite svoje zaposlene, da pomagajo najti rešitve.

 

Nasvet št. 5: Končajte tako, da vsakega zaposlenega prosite, da identificira eno ali več stvari, ki jo lahko naredijo, da bi njihovo podjetje postalo donosnejše.

Čez mesec dni se ponovno obrnite nanje in jih vprašajte, kaj so naredili in kako se je izšlo.

To uporabite kot priložnost za začetek ali krepitev kakšnega širšega programa nenehnih izboljšav, kjer zaposleni najprej identificirajo in nato izvajajo načine za izboljšanje poslovanja podjetja.

 

Končna misel: Najmočnejša ESOP podjetja so tista z najvišjo stopnjo vključenosti zaposlenih. Ko svojim zaposlenim-lastnikom pokažete, kako njihov doprinos prispeva k dobičkonosnosti podjetja, gradite temelje za večjo angažiranost in vključenost zaposlenih v uspeh podjetja.

0 Comments

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.